Get 10% extra OFF on Porto Summer Sale - Use PORTOSUMMER coupon - Shop Now!

5 rețete pentru o cafea perfectă

Îți place cafeaua însă niciodată nu ai știut care e diferența și cum se prepară corect un Espresso, Cappuccino, Flatwhite, Espresso Macchiato, Americano sau Caffe Latte? În acest articol vom vorbi despre fiecare în parte și vom împărtăși cu tine rețeta unui preparat perfect și gustos. În ultimii ani, numărul cafenelor care promovează cafeaua de origine sau de specialitate proaspăt prăjită a crescut exponențial. Mulți consideră că piața este suprasaturată, dar noi credem că este ceva firesc, deoarece oamenii acordă...

Mai mult...

Extragerea unui espresso, Brew Ratio și aciditatea cafelei?

Ce se află în spatele cunoscutei denumiri “Espresso”? Pentru început, să definim termenul espresso: Espresso este un preparat pe bază de cafea, care contrar așteptărilor, are o cantitate mai mică de cofeină decât cafeaua la filtru. De ce se întâmplă acest lucru? Timpul de extracție al unui espresso este de aproximativ 25-30 de secunde. Fiindcă cofeina este solubilă în apă, fapt ce îl cunoaștem cu toții, se va obține în ceașcă o băutură foarte intensă în gust, dar nu la...

Mai mult...

Arabica VS Robusta: care este diferența dintre aceste soiuri?

Astăzi vom vorbi despre cele mai răspândite soiuri de cafea și anume Arabica și Robusta. Acestea reprezintă 99% din producția mondială. Deși s-au descoperit peste 120 de specii de cafea, aceste două soiuri au cea mai mare popularitate. Cafeaua este de fapt un fruct și crește în arbori, în sălbăticie.  Care este diferența dintre aceste două specii de cafea și de ce cafeaua Arabica este mai apreciată și mai scumpă în comparație cu Robusta (Canephora)? Specia Arabica se dezvoltă la altitudini mari,...

Mai mult...