Cum depozitezi cafeaua acasă? Băieții de la Embu recomandă:

În pungă?  În cutie? În frigider sau în congelator?  

Ce zici dacă ți-am da câteva ponturi despre cum poți să te bucuri de o cafea proaspăt prăjită la tine acasă? 

Dacă ești pasionat de cafea de specialitate, bine ai venit. Dacă ești la început în această călătorie, s-ar putea ca rândurile ce urmează să-ți prindă bine. 

Ai cumpărat o pungă de cafea de specialitate și ți-ai promis că nu vei mai bea cafea care nu-ți place. Bun, excelent, încurajăm asta. Fie că ai cumpărat în variantă boabe sau măcinată pentru un anumit tip de preparare, e important cum o depozitezi acasă, pentru a te bucura cât mai mult de profilul ei aromatic. 

Pasul 1 și cel mai important: păstreaz-o în punga originală. O protejează de lumină, aer, umiditate și oxigen. 

În plus, pungile au acele valve de degazare care permit eliberarea gazelor degajate de cafea după prăjire și nu permit aerului să pătrundă în interior. Iar asta e o caracteristică importantă pentru a menține cafeaua proaspătă. 

Apoi. Alege un loc răcoros, evită zonele precum ferestre însorite sau în preajma aragazului. Un dulap, o cămară, un loc în care nu fluctuează temperatura atât de mult și nu este expus în mod direct la soare. 

Știm, ai mai auzit povestea cu depozitarea cafelei în frigider. Nu recomandăm, în primul rând din cauza mediului umed  și în al doilea rând, cafeaua va absorbi celelalte mirosuri din frigider. 

Și-acum. Congelăm cafeaua? Da, nu, de ce? 

Da, congelarea e una dintre cele mai vechi forme de prezervare, iar asta prelungește prospețimea cafelei. Practic, ea se păstrează pentru mai mult timp ca în momentul congelării. O poți doza în porții mici, pentru un espresso sau un filtru, dar ține cont ca în momentul în care ai scos-o din congelator, să o consumi atunci.

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.

Produse Recomandate